Navigera smartare i CRM

I förra inlägget gick jag igenom hur kortkommandon kan snabba upp arbetet i Microsoft CRM. Givetvis finns det fler sätt att få ut mer av arbetstiden och idag kommer jag därför beskriva hur du kan navigera och arbeta smartare och på så sätt undvika för mycket klickande.

Multitextfält i vyer
Ofta visas multitextfält från formulären i vyerna för att få en snabb överblick utan att behöva gå in på själva formuläret. För att rymma så mycket information som möjligt kan multitextfält innehålla en stor mängd text. Tyvärr är fältet i vyn endast 300px bred, vilket innebär extra klick för att läsa hela texten.

Snabbare navigering för multitextfält i Microsoft CRM

Om du snabbt vill se hela textinnehållet i fältet utan att gå in på enskilda poster kan du hålla muspekaren över texten. En ruta med det fulla innehållet visas då bredvid fältet.

Snabbare navigering för multitextfält i Microsoft CRM

 

Färgkategorisera i Outlook
För dig som använder Outlook klienten finns det flera sätt att navigera smartare bland poster. Ett användbart tips är att färgkategorisera på ett meningsfullt sätt i ditt Microsoft CRM.

Gör följande för att färgkategorisera dina poster:
1. Gå in i Microsoft CRM i Outlook.
2. Navigera till en vy, exempelvis affärsmöjligheter.
3. Högerklicka i rutan under Kategorier på den post som du önskar att kategorisera och välj en färg. Exempelvis kan du blåmarkera alla affärsmöjligheter som du ska följa upp denna veckan, grönmarkera alla platsbudna möten och rödmarkera alla telefonmöten.

färgkoda

På så vis kan du snabbare hitta och interagera med posterna.

Snabbare ifyllnad av datumfält
De flesta CRM-användarena skrivet manuellt i datumfältet istället för att klicka på kalenderknappen. Ett ännu snabbare sätt att fylla i datumfält är genom att bara skriva in månad och dag. Microsoft CRM fyller automatiskt i det nuvarande året när du tabbar till nästa fält.

Jag hoppas att dessa tips kommer snabba upp och förenkla ditt arbete i Microsoft CRM, och i oktober kommer ännu fler tips!