PowerApps och andra nyheter från eXtreme365

Vi for till Lissabon och mässan eXtreme365 2017 – med fokus på framtidens Microsoft Dynamics 365. Här fördjupade vi oss i aktuell och framtida teknik för big data, molntjänster och integrationer mellan olika system. Däremellan hann vi också med många spännande möten med såväl partners som nya intressanta relationer.

PowerApps – en av alla nya funktioner i Dynamics 365

Mycket på eXtreme365 handlade om molntjänsterna kring Dynamics 365 och hur man vidareutvecklar och integrerar de olika delarna i Dynamics. Robert Paulsson, systemutvecklare här på Endeavor, berättar att det nu kan byggas tilläggsappar, PowerApps, där hela funktionaliteten i Dynamics 365 blir åtkomlig via den gemensamma datamodellen.  På ungefär samma sätt kan integrationsflöden skapas i verktyget Logic Apps. Robert tycker detta ser väldigt lovande ut då det går att bygga integrationer mellan Dynamics 365 och ett antal andra system där det finns redan många kopplingar. PowerApps kan sedan läggas upp i AppSource, där du kan handla appar ungefär som i Apples App Store. Sedan kan du analysera din verksamhet i Power BI.

Big Data för avancerad analys

– Microsoft satsar mycket på datainsamling, fortsätter Robert, till exempel hur en koppling till LinkedIn kan hjälpa dig att hitta nya affärsmöjligheter. För avancerad analys finns Cortana Intelligence Suite.  Det är en kraftfull lösning för Big Data med informationshantering, stordataarkiv i Azure, maskininlärning och avancerad analys som hjälper dig att agera rätt utifrån dina data när det kommer till rekommendationer, prognoser, lämpliga åtgärder etc.

Custom Controls – smarta funktioner nu även på webben

I samband med höstens lansering av Dynamics 365 presenterades Editable Grids. Till sommaren kommer Custom Controls, en funktion inom Editable Grids, att fungera även i webbklienten och inte bara i mobilen som den gör idag.  Vår tekniska arkitekt Daniel Björkman tipsar här om några av funktionerna som han tror kommer skapa stor nytta när man nu kommer kunna använda dem även på webben:

Arc knob
Hjälper dig att få till en mer grafisk presentation av dina resultat.
Ett exempel är att visa din hit rate med hjälp av denna symbol.

Option Set
Här kan du välja hur du placerar dina ikoner.

Auto Complete
Dessa funktioner kommer nu fungera även i fritext.

Mer om eXtreme365 2017

Mässan riktar sig till alla partners som arbetar inom Dynamics 365 med syfte att stötta oss att bli ännu mer framgångsrika när det kommer till att hjälpa kunderna med de senaste och bästa lösningarna inom CRM.  Årets mässa fokuserade på Microsoft’s Intelligent Business Cloud och hur det påverkar verksamheten. Samtidigt som huvudfokus låg på Dynamics 365 och de uppdateringar som gjordes i höstas, var agendan nu utökad med att även presentera Intelligent Business Cloud vilket inkluderar komponenter som Azure, the Application Platform och Common Data Model. http://www.extremecrm.com/2017Lisbon

Nyfiken på fler nyheter?

Microsoft Dynamics 365 Roadmap

Nyheter i webbversionen