Gör dig redo för nya releaser av Dynamics 365 och NAV

Det händer hela tiden saker när det handlar om CRM- och affärssystemutveckling. Här får du som använder Microsoft Dynamics NAV och/eller Microsoft Dynamics 365 den senaste informationen om systemen.

Dynamics 365 for Operations eller NAV?

Under den senaste tiden har det kommit information från Microsofts håll att Dynamics 365 framöver kommer innehålla funktionalitet motsvarande affärssystemet i det som heter Operations. För dig som idag använder Dynamics NAV väcks säkert några funderingar om vad som kommer hända med systemet – ska NAV fortsätta utvecklas eller ersättas det av Dynamics 365?

NAV fortsätter att utvecklas

Vi kan lugna er genom att berätta att parallellt med Dynamics 365 for Operations (Business version) kommer även Dynamics NAV att fortsätta utvecklas. Det kommer att lanseras nya versioner av NAV varje år och befintliga kunder kommer att få erbjudande om att uppgradera till dessa med utökad funktionalitet.

När kommer Dynamics 365 for operations till Sverige?

Planen är att produkten ska lanseras på vissa marknader under 2017, men det är ännu inte klart när lanseringen sker i Sverige. Det vi vet idag är att när Dynamics 365 for Operations lanseras kommer produkten att innehålla motsvarade funktionalitet som NAV.

Håll utkik på www.endeavor.se eller efter våra nyhetsbrev för fortlöpande information. Du som redan nu är nyfiken på utvecklingen kan läsa mer här.

Topp 5 nya funktionaliteter i Dynamics 365

Dynamics 365 Spring Release (även känd som v9) närmar sig med stormsteg. Det finns ännu inget definitivt release-datum men planen är att den ska släpps för partners i juli och för kunder i månadsskiftet augusti/september.

För att få tillgång till den nya versionen behöver uppdateringen schemaläggas via Office365-portalen (portal.office.com). Vi rekommenderar att först uppgradera i en testmiljö för att testa igenom allt innan schemaläggning av produktionsmiljön sker. Ta gärna kontakt med din ansvarige konsult eller kundansvarig så hjälper vi dig på bästa sätt.

Vill du veta mer hur du redan nu kan förbereda din verksamhet inför den nya versionen finns mer information här.

Releasen kommer med många nya funktionaliteter, vi har valt ut 5 efterlängtade nyheter här:

1. Nytt grafiskt gränssnitt som fungerar i alla enheter.

2. Integration till LinkedIn (Sales Navigator).

3. Nytt utseende på dashboard med filtreringsmöjligheter.

4. Ny e-maileditor (rich e-mail editing) –  äntligen!

5. Virtuella entiteter som minskar behov av integration. Nu kan du läsa data från extern datakälla (ex. Odata) och presentera det i Dynamics 365-utseende.

Nyfiken på att läsa mer? Då rekommenderar vi följande blogg-inlägg:

What’s new in Dynamics 9.0 
Microsoft Dynamics 365 July 2017 Release Preview, Part 1-3
Microsoft Dynamics 365 Roadmap

 

Kontakta oss gärna

För frågor om CRM

David Axelsson

För frågor om NAV

Anders Brunmarker

 + 46 735 19 88 00  +46 735 19 55 09
 anders.brunmarker@endeavor.se