dynamics-365-extrem-2018

Nya insikter om Dynamics 365 från eXtreme365

Vi åkte till Dubrovnik och mässan eXtreme365 2018 – med fokus på framtidens Microsoft Dynamics 365. Här fördjupade vi oss i aktuell och framtida teknik samt hann med många spännande möten med såväl partners som nya intressanta relationer.

Vi pratar lite med Henrik och Filip, två av våra utvecklare som var på plats under mässans tre dagar.

Vilka nyheter fick ni presenterade för er?

Henrik: Det var väldigt intressant att se presentationen av Dynamics 365 for Talent, en HR-app som gör att du kan skapa en bättre upplevelse för att attrahera, engagera, utveckla och behålla dina medarbetare.

Filip: Sen kommer Dynamics 365 bli mer integrerat, en gemensam plattform med en svit av system som smälter samman i ett. Något som kommer göra det lättare för användaren då det blir ett nytt gränssnitt och en enhetlig design i alla delsystem.

Henrik: Dessutom har vi med oss många nya tips om utvecklingsmöjligheter, integrationstestning, automatisering etc. som det ska bli spännande att fortsätta arbeta med. Och sen är det ju alltid intressant att höra andra partners presentera sina lösningar och verktyg.

Vad kommer ni jobba vidare med nu när ni är tillbaka på hemmaplan?

Filip: Det finns mycket man vill ta tag i direkt men att se till best practices och gå igenom våra befintliga lösningar/produkter för att se hur vi kan bygga dessa på ett bättre sätt och utnyttja uppgraderingsmöjligheterna.

Henrik: Sen vill vi utvärdera tredjepartslösningar, testa logic apps, power apps, virtuella entiteter etc.

Ni har redan nämnt att en enhetlig design och gemensam plattform är positivt för våra kunder, vilka fler vinningar för nyheterna med sig?

Henrik: Sammanlänkningen som ger dig möjligheten att använda en del, eller flera, av Dynamics 365.  Du kan t.ex. börja med Talent, och sedan, med relativt liten ansträngning, börja använda Sales, Customer Service, Business Central (NAV) etc. eftersom allt är sammanlänkat.

Filip: Ja, att våra kunder känner igen sig i alla delsystem blir en stor fördel och kommer förenkla mycket för alla användare!