Välj affärssystem och partner i 5 steg

Så här anpassar du affärssystemet mot din verksamhet och inte tvärtom

Det finns ett ordspråk inom industrin som lyder: ”Företag anpassar alltid sin verksamhet efter affärssystemet”. Många stora företag kan säkert uppleva den här situationen till viss del och vi på Endeavor tror oss veta vad det beror på.

När företag växer, får fler avdelningar och dotterbolag, möter flera system varandra och det skapar i många fall halvdana kompromisser.

Affärssystemet ska förenkla din vardag

Ett system finns för att förenkla vardagen, hjälpa er att få kontroll och fatta bra affärskritiska beslut. Det är helt avgörande att era system är anpassade efter er verksamhet och inte tvärtom. Vår erfarenhet är att affärssystem som tar hänsyn till verksamhetens behov lyfter och stärker affären under många år framöver. Implementationsfasen är kritisk och hemligheten för att lyckas är att:

  • Testa systemet
  • Utbilda era medarbetare
  • Om och om igen

Välj affärssystem och partner i 5 steg

För dig som vill lära dig mer om hur du gör enkla och smarta val och vad du bör tänka på när ni ska investera i ett nytt affärssystem.

Ladda ner din guide!

Testa
Systemet ska inte bara felsökas och testas , utan anpassas mot era medarbetares vardag. När era anställda ska göra de mest självklara sakerna som att hantera returer, skapa offerter, delegera uppgifter i ett projekt eller följa upp ett kundservicesamtal, då ska systemet testas. När ni säkerställer att systemet blir anpassat för vardagliga rutiner säkerställer ni också att er stora investering kommer spara tid och hjälpa er att tjäna pengar både nu och framöver.

Utbilda
Ett system som ingen vet hur det fungerar är ett system som inte används och i många fall ser det ut så i verkligheten. Funktionerna finns där för att förenkla för era medarbetare och det är viktigt att se till att alla vet vad de ska göra, hur de ska göra det och varför. Personal byter ibland företag, avdelning och arbetsuppgifter, så följ upp att alla vet hur de använder systemet och de funktioner som förenklar på varje område.

Lär dig mer om att välja rätt affärssystem

Att välja affärssystem är också att välja en samarbetspartner, ett företag som ska stötta er framåt och se till så att systemet anpassas efter er verklighet och era ambitioner.