Trainees ENdeavor 2018

Kick-start på affärssystem-karriären

Det är nu snart ett år sedan vi började leta efter talanger som skulle bli en del av vårt allra första traineeprogram. Många sökte och efter en gedigen urvalsprocess kunde vi i september välkomna ett gott gäng nya kollegor. Efter några intensiva månader med ett fullspäckat schema kan vi nu gratulera våra nya superstars till att gå över till sina roller som applikationskonsulter och utvecklare. Och självklart vill vi veta allt om hur de upplevde traineeperioden och hur de ser på framtiden!

Välkända system och härlig sammanhållning lockade 

Att tips från vänner är bästa sättet att locka nya talanger är inget nytt men desto roligare att det även funkade när våra trainees hittade till Endeavor. Sedan var ju även en kickoff på Mallorca något som gav dem den där extra lilla skjutsen att skicka in en ansökan! För Therese, som flyttat från huvudstaden för att plugga affärssystemutbildningen i Halmstad, lockade även att vi har kontor i Stockholm. Dessutom hade hon redan bestämt att det var Microsofts system hon ville jobba med.

Att jobba med CRM och att få kunder att förbättra sin verksamhet är två orsaker till vad som fick både Antonio och Van Carl att söka. Dessutom tyckte Antonio att sammanhållningen på kontoret i Göteborg kändes riktigt bra redan efter sitt första besök där, något som han nu även får vara en del av under alla veckans dagar!

Kickoff på Mallorca gav en smakstart på varierad utbildning

Alla är helt överens om att kickoffen på Mallorca var det bästa minnet. Att åka bort några dagar gjorde att alla lärde känna varandra och att de fick en bra introduktion till både bransch och företag. Sedan enas de även om att det varit ett varierat men strukturerat upplägg där de bl.a. fått ta del av olika system, föreläsningar i konsultmässighet och följa med på kundbesök. Det har även varit uppskattat att de haft möjlighet att påverka schemat under programmets gång.

– Det är också kul att så många kollegor varit engagerade och velat göra sitt bästa för att ge oss den bästa möjliga starten, säger Antonio.

Inblick i konsultlivet

Under utbildningen fick våra trainees arbeta tillsammans i ett fiktivt CRM-projekt. De skulle designa en lösning utefter en kravspecifikation från kunden och det hela avslutades med att de fick presentera sin lösning för kunden. Det gav dem en bra inblick i hur livet som konsult/utvecklare är och hur viktigt det är med kundkontakten.

– För mig som utvecklare var det mest intressant att få en insikt i hur man arbetar med CRM-system. Programmeringsmässigt var det lite annorlunda från vad jag lärde mig i skolan. Då var det fokus på hur du delar upp din kod och arkitektur men nu har jag fått lära mig komplexa system, hur alla komponenter hänger ihop och att skriva kundanpassade lösningar, säger Van Carl.

Antonio tycker att traineeutbildningen även utvecklat honom väldigt mycket som person.

– Nu tar jag mer initiativ, har fått mer kunskap kring rollen och systemet och känner att jag kan bidra mer och mer för varje dag. Det är också roligt att få se att man på riktigt kan börja hjälpa till kring alla utmaningar och problem som kunderna står inför, fortsätter han.

Det som överraskat Therese mest är att man aldrig blir fullärd, det finns hela tiden något nytt att lära inom området. Är man en person som hela tiden vill utvecklas är denna bransch helt rätt!

Karriär idag och i framtiden

Att vi fått in ett gäng med målmedvetna och engagerade nya kollegor råder det ingen tvekan om. De gillar alla nya utmaningar och att ständigt lära sig nya saker, och snabbt går det – de har alla redan kommit in i sina roller som applikationskonsulter/utvecklare på ett fantastiskt sätt.

Det känns verkligen som att jag hamnat på ett företag hjälper och stöttar mig i utvecklingen att bli en fulländad affärssystemkonsult. Jag har mycket kvar att lära mig om logistikområdet och Business Central men jag är förväntansfull över vad framtiden har att komma med, säger Therese.

Antonio tycker det är spännande att jobba i en bransch där det konstant händer nya saker och där man hela tiden måste ha viljan att utvecklas för att kunna vara med och hålla sig uppdaterad. – Jag drivs av att få vara med när kunder effektiviserar sina verksamheter och ser nya möjligheter med vår hjälp, säger han.

För Van Carl har det även dykt upp nya framtidsdrömmar, han har nämligen siktet inställt på kvalitetssäkring!

Jag har turen att ha erfarna testare som jag kan lära mig av. En av  mina briljanta kollegor, Henrik Svensson, sa att ”En kvalitetssäkrare är en helt annat yrke, deras jobb är att slå sönder systemet; inte lösa problem och gå vidare”, berättar Van Carl.

Så, vi kunde inte vara mer nöjda med utfallet av vårt första trainee-program -vilka grymma superstars vi fått som kollegor, vi är helt övertygade om att de kommer gå långt i den här branschen!

Nyfiken på en karriär hos oss?

Läs mer om våra lediga tjänster och om att jobba med oss!

Karriär på Endeavor