Webinar Endeavor

Så skapar ni en effektiv säljorganisation!

En säljorganisation med hög produktivitet och smarta processer genererar nya leads och fler affärer, och därmed större intäkter – men hur når du dit? En effektiv säljorganisation byggs inte över en natt utan kräver planering, underhåll och engagemang.

Här delar vår säljchef Michel Maniscalchi med sig av sina bästa tips för att skapa en mer effektiv säljorganisation!

1. Ta fram en process

Definiera era mål, formulera er strategi och ta fram en process därifrån. Med en genomtänkt säljprocess förenklas arbetet för säljteamet enormt. När processen är på plats jobbar alla mot samma mål, och chansen att ni uppnår dem är därmed större.

2. Skapa struktur med verktyg som underlättar processen

När ni väl har arbetat fram en process behöver ni ge den kärlek. Genom att använda ett CRM-system på ett sätt som underlättar era behov, ger ni er säljprocess de förutsättningar den förtjänar. Med bra IT-stöd och smarta digitala lösningar kan ni förenkla alla delar i processen.

Guide: Framtidssäkra ditt säljteam

7 steg hur du som säljchef kan säkra säljmetoder och arbetssätt.

Ladda ner din guide!

3. Ett engagerat säljteam kommer ur en engagerad säljchef

Även om alla processer är på plats och systemen används smart och effektivt krävs en viktig krydda för att ge säljorganisationen den där extra boosten, nämligen engagemang. Utan en engagerad säljchef är det svårt att skapa ett engagemang i teamet, och utan engagemang i teamet är det svårt att hitta ett effektivt arbetssätt som håller i längden.

4. Följ upp, analysera och mät

En säljprocess är levande och bör behandlas så. I ert CRM-system kan ni se och mäta allt ni gör, och på så sätt få bättre koll på vad som fungerar bra och vad som kan förbättras. Styrning och uppföljning är av yttersta vikt för att ni ska kunna analysera er process, justera den längs vägen och därmed upprätthålla er effektivitet.

Vill du veta mer om hur du kan skapa en effektiv säljorganisationen med hjälp av ett smart CRM-system?

Kontakta oss på info@endeavor.se eller hör av dig direkt till Michel!

Endeavor Michel

Michel Maniscalchi

Vice VD/Försäljning

Kontakta Michel om du vill diskutera digital strategi och hur en systemlösning kan implementeras hos ditt företag.

michel.maniscalchi@endeavor.se
+46 735 19 88 01