Fellowmind går samman med Orango och eCraft och blir en ledande aktör i Europa

Pressmeddelande 2019-11-05

FSN Capital investerar i Fellowmind, Orango och eCraft med målet att skapa en ledande europeisk plattform inom Microsoft Business Applications och Digital Workplace.  Den nya plattformen kommer att bygga vidare på Fellowminds varumärke och med de tre bolagens gemensamma syn på medarbetaren i centrum med målet att hjälpa kunderna i sin digitala transformation.

Sammanslagningen av Fellowmind, Orango och eCraft

Sammanslagningen innebär att de tidigare medlemmarna i Fellowmind – holländska CRM Partners, Pulse och AXtension, tyska CRM Partners och svenska Endeavor – nu får sällskap av Orango och eCraft.

Marcus Egelstig, Principal FSN Capital:Vi tror starkt på att vi bygger en unik plattform. En som sätter människor i centrum och som har ett tydligt fokus på deras gemensamma framtid. Vi är imponerade av den starka marknadsposition samt den unika och kompletterande kompetensen som varje bolag för med sig och är säkra på att denna sammanslagning kommer att resultera i ett ännu starkare erbjudande till medarbetare, kunder och teknikpartners. Nu ser vi fram emot att sätta igång samarbetet och att stötta framtida tillväxtplaner”.

Orango är en av Sveriges främsta specialister på Microsoft Dynamics 365 och har idag medarbetare på sju orter i Sverige.  eCraft är den ledande leverantören av Microsoft Dynamics på den finska marknaden med 290 medarbetare fördelade på sex kontor. Alla företag inom gruppen fortsätter arbeta under sina egna namn och varumärken vid sidan av sitt medlemskap i Fellowmind.

David Axelsson, VD Endeavor: ”Vi ser stora möjligheter att hitta nya spännande samarbeten med de nya företagen i gruppen. Att tillsammans kunna bredda utbudet med kombinationen Customer Engagement och Finance & Operation samt stärka vårt erbjudande inom Business Central kommer gynna våra kunder”. 

Med strategi från 1 000 till 2 500 medarbetare under kommande fem år

Den nya konstellationen gör att Fellowmind nu har 1 000 anställda i fyra europeiska länder och en total omsättning på 125 miljoner euro. Genom FSN Capital kommer den fortsatta planen att växa genom förvärv att intensifieras och den strategiska visionen är att under de kommande fem åren skapa en plattform med fokus på  Microsoft Business Applications och Digital Workplace som ska stödjas av en arbetsstyrka på 2500 personer.

Emiel Putman, VD Fellowmind: ”Vi har märkt av en ökad efterfrågan bland våra kunder kring en mer integrerad approach till deras digitala transformation. Tack vare sammanslagningen med eCraft och Orango kan vi nu på ett bättre sätt vägleda våra kunder på deras digitala transformationsresa. Vi är glada över att ha fått FSN som en strategisk partner som möjliggör vår framtida tillväxt. De förstår sig på vår marknad och delar vår tro på att sätta människan i centrum”.

Pressrelease in English
Pressrelease svenska, pdf

För mer information, kontakta:

Michel Maniscalchi,  Vice VD Endeavor, +46 735 19 88 01, michel.maniscalchi@endeavor.se

—–

Fellowmind EuropeOm FSN Capital
FSN Capital grundades år 1999 och är en av norra Europas ledande rådgivare inom privatkapital med hantering av 2125 miljoner euro. FSN Capital Funds fokuserar på att göra direktinvesteringar i företag med verksamhet i norra Europa värderade mellan 50–300 miljoner euro. FSN Capital Funds strävar efter att skapa denna omvandling på ett ansvarsfullt sätt genom att interagera med vart och ett bolagen och med ett stort engagemang för deras anställda, leverantörer, kulturella skillnader samt miljön som helhet. Läs mer: www.fsncapital.com

Om Fellowmind
Fellowmind ser relationer mellan människor som kärnan i en digital framtid. I deras vision är det teknologi som möjliggör meningsfulla relationer. De tror på vikten av att göra digitala interaktioner som känns mer mänskliga, intuitiva och personliga och att den digitala teknologin därmed ska skapa tid och utrymme för mer värdefulla och meningsfulla relationer. Fellowmind bildades år 2005 och har växt till en grupp bestående av sju företag – CRM Partners BV, CRM Partners AG, Pulse, AXtension, Endeavor samt eCraft och Orango – med kontor i Tyskland, Holland, Finland och Sverige. Fellowmind har idag 1000 anställda och en total omsättning på 125 miljoner euro. Läs mer: www.fellowmindcompany.com

Om Orango
Orango är en av Sveriges ledande specialister på smarta, digitala affärsplattformar. Vi digitaliserar affärsprocesser genom att implementera och utveckla ERP-system med tillhörande IT-lösningar som strömlinjeformar våra kunders verksamhet och förbereder dem för framtiden. Med vår kunskap och förmåga att välja den rätta lösningen hjälper vi våra kunder att uppnå sin fulla potential. Vi är 240 medarbetare med 430 kunder på plattformar från Microsoft och IBM. Vi tillhandahåller hela erbjudandet från Microsoft Dynamics 365 med fokus på Finance and Operations, Business Central, Sales, Power Platform och tillhörande branschspecifika lösningar. Läs mer: www.orango.se   

Om eCraft
eCraft är den ledande leverantören av Microsoft Dynamics och det mest belönade Adaptive- och Qlik-konsultföretaget i Finland. Företagets tjänster inkluderar allt inom Business Applications. eCraft har över 290 experter vars kapacitet kombinerar djup kundförståelse med den senaste tekniken och med en stor kunskap inom data och analys. eCraft vill möjliggöra framtida tillväxt för sina kunder, men också vara en arbetsgivare som investerar stort i sina medarbetares hälsa, utveckling och utbildning. eCraft har kontor i Espoo, Vantaa, Vaasa, Tammerfors och Åbo, Finland samt i Malmö, Sverige. Företagets omsättning 2018 var 31,7 miljoner euro. Läs mer: www.ecraft.com