Involvera i säljprocessen

Minska teknikskulden med Dynamics 365 

Teknikskuld kännetecknas av utdöende och föråldrad teknik, ofta med uteblivna uppdateringar. Troligtvis har ni en programvara som inte supporteras längre, och därför inte kan uppdateras. Allt digitalt som är onödigt krångligt och omständligt bör förenklas och effektiviseras för att minimera er tekniska skuld, men hur gör man för att betala av skulden?

Att sitta på gamla programvaror och system gör inte bara arbetet långsamt och ineffektivt, det är också en stor säkerhetsrisk. Ni behöver hålla er uppdaterade för att härda er säkerhetsmiljö, och jobba mer effektivt. Om ni sitter på gamla programvaror och system kan det kännas övermäktigt att byta ut dem och uppdatera till nya molnbaserade system. Och visst är jobbet stort, men det betalar tillbaka i längden, och det med råge.

Här har vi, med hjälp av vår vd David Axelsson, samlat de bästa tipsen för hur ni kan minska er teknikskuld och börja bygga upp ett responsivt och stabilt teknikkapital istället!

1. Städa där ni står

Det är ingen idé att köpa in nya produkter och system innan ni har städat upp i ert befintliga. Det är lite som att blanda ut en avslagen läsk med en nyöppnad, det smakar halvdant. Ett bättre alternativ är att skrota det gamla innan ni välkomnar ett nytt och uppdaterat system. Då kommer det smaka betydligt bättre. När ni har en systemlösning med god struktur blir det framtida uppstädandet både enklare och roligare.

2. Lägg kraft på en långsiktig lösning

Det finns inga genvägar när det kommer till att eliminera teknikproblem. Ni behöver lägga kraft på att bygga en långsiktig lösning som hjälper er idag och imorgon. Ett molnbaserat system som bygger på den senaste tekniken är ett bra val eftersom uppdateringarna i mångt och mycket sköter sig själva, och ni slipper riskera att halka efter och samla på er en ännu större teknisk skuld.

3. Ni behöver inte göra allt på en gång – ta det steg för steg

En ny plattform är inget som implementeras över en natt. Känn lugnet i att det får ta sin tid – allt kan inte förändras på en gång. När ni köper in en molnbaserad lösning kommer den inte ordna upp allt tekniktrassel direkt, utan detta är ett successivt och långsiktigt arbete. Ta en sak i taget och börja med det mest brådskande så är chansen större att ni lyckas skapa långsiktighet i er lösning.

Det är svårt att lappa ihop ett gammalt IT-system som saknar modern teknik och aktuella uppdateringar. Då är det ett klokare val att göra om och göra rätt. En molnbaserad lösning som är redo för framtidens system-utmaningar kommer hjälpa er att minska teknikskulden, så att ni kan börja arbeta proaktivt och bygga upp ett tekniskt kapital. Vårt bästa tips är därför att ta ert ansvar och börja bygga långsiktigt – det kommer löna sig!

Vill du veta mer om hur ett molnbaserat system kan underlätta din digitala vardag? Ladda ner vår guide ”Så väljer du rätt IT-system” som riktar sig till dig som jobbar i kommun/landsting eller kontakta David Axelsson på david.axelsson@endeavor.se så berättar han mer!

Guide: Så väljer du rätt IT-system

Våra råd till dig som jobbar i kommun/landsting och som ska välja ny systemlösning.

Ladda ner guiden här!