Endeavor, vinna eller försvinna. Välj rätt CRM.

Vinna eller försvinna – hur ser din säljplan ut?

För att framtidssäkra ditt säljteam och din affär är det viktigt att tänka långsiktigt. Då krävs en utförlig plan med tydliga metoder och arbetssätt – men hur utformar du bäst en säljplan? Och vad bör inkluderas i den? Med hjälp av vårt säljproffs Michel Maniscalchi har vi samlat de bästa tipsen för att få till en vattentät säljplan som banar väg för goda relationer och långsiktiga affärer!

1. Titta bakåt innan ni rusar framåt

Det tar tid att jobba fram nya leads och prospekt, därför gäller det att ha en idé om vilka bollar ni ska springa på, och från vilken vinkel. Titta på vilka tillvägagångssätt som fungerat bäst tidigare, och planera er framtida säljmetod utifrån dem. Med en tydligt definierad metod, som baseras på tidigare resultat, är det lättare för nya personer att sätta sig in i arbetet och komma igång snabbt.

2. Planera in era aktiviteter

En lyckad säljplan inkluderar planering av alla era aktiviteter. Det bör planeras för allt från mejlutskick och webinarier till ringlistor och tävlingar. När era aktiviteter dessutom är inplanerade i ett smart system är det lättare att följa upp och utvärdera dem, och ta med statistiken in i framtiden!

3. Sätt upp tydliga mål

För att uppnå era mål behöver ni först och främst definiera dem. Vad vill ni uppnå och hur ska ni komma dit? Om ni har som mål att ta femton affärer under en vecka kan ni enkelt räkna ut hur många möten ni behöver gå på, eller hur många samtal som behöver ringas. Då kan ni planera för att alla säljare ska ringa x antal samtal och gå på x antal möten varje vecka, och skapa rutiner för att nå de där målen.

4. Använd ert IT-stöd smart

Sätt er in i affärssystemet och hitta de användningsområden som gynnar er mest. Med bra IT-stöd underlättar ni inte bara säljarbetet genom heltäckande plattformslösningar och effektiva loggningssystem – ni får också möjlighet att följa kunden genom hela köpresan. Då kan ni enkelt analysera vad som fungerar och inte, och anpassa säljplanen därefter.

Vill du veta mer om hur ni kan sätta fart på affärerna och nyttja ert system på bästa sätt? Hör av dig till Michel på michel.maniscalchi@endeavor.se eller ladda ner vår guide nedan.

Guide: Framtidssäkra ditt säljteam

7 steg hur du som säljchef kan säkra säljmetoder och arbetssätt.

Ladda ner din guide!