Framtidens AI – din personliga assistent

Året som gått har ställt krav på innovativa arbetssätt, och även om rubriker som ”Så fixar du hemmakontoret” och ”Bli proffs på att hålla i digitala möten” är minst sagt uttjatade vid det här laget kvarstår faktumet att pandemin påskyndat digitaliseringen avsevärt. Och det är trots allt en bra sak. Tänk bara på hur utvecklingen kan fortsätta, och hur vår digitala vardag kan komma att se ut om bara fem eller tio år.

framtidens-ai-din-personliga-assistent.jpg

I det här inlägget gör vi ett försök i att visualisera den framtida artificiella arbetsplatsen. För den kommer inte bara vara präglad av, utan i mångt och mycket styrd av, artificiell intelligens.

Du och din AI mot världen

Svårt att hantera alla verktyg och system? Det gör inget. Nu har du din personliga AI-assistent, och den hjälper dig med det allra mesta. Framförallt förstår den dig. Det är nämligen det den är programmerad för att göra. Att lära sig förstå dig, och att hjälpa dig att lösa eventuella problem som uppstår.

Den snabba utvecklingen av AI öppnar upp för oändliga möjligheter, och inom en förhållandevis snar framtid kan vi förvänta oss att få hjälp att sköta det allra flesta arbetsuppgifterna sida vid sida med en alldeles egen AI. Om du tycker att din mobil är din bästa vän, vänta bara tills den personliga AI:n blir en del av ditt liv. Bye bye Siri.

GUIDE: 26 aktuella IT-ord

Oavsett om du har inflytande över marknadsföring, försäljning, IT eller verksamheten i stort behöver du ha ett hum om vad som händer i den digitala världen. Den här guiden hjälper dig att få koll på de viktigaste begreppen!

Mer än prioriteringar

Framtidens artificiella assistent kommer inte bara kunna hjälpa oss att sätta scheman och prioritera vårt arbete utifrån analyser och data. Den kommer kunna hjälpa dig med mycket mer än så.

Som att hålla koll på dina personliga algoritmer, tolka dig och dina handlingar, och träna sig själv i att ta beslut baserade på just detta. Och ju mer data du ger den, desto smartare blir den.

Mjuka värden blir viktigare

Parallellt med allt ”hårt” och analytiskt IT-snack, där roboten snart verkar ta över hela världen, är det trots allt de mjuka värdena som vinner i längden. När tekniken kan göra mer, blir differentieringen av de mänskliga egenskaperna desto viktigare.

Empati, kreativitet, social kompetens och förmågan att känna av situationer kommer troligtvis bara bli viktigare i takt med digitaliseringens framfart.

Vill du veta mer?

Vi på Fellowmind har över 20 års erfarenhet av att implementera smarta CRM-system och intelligenta analysverktyg för företag i tillväxt. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig välja rätt är du varmt välkommen att höra av dig till Andreas Khemiri!