Affärsprocesser för framtida satsningar

Low code – stora förändringar med små medel

Skräddarsytt IT-stöd behöver inte innebära specialkompetens och stora belastningar på IT-avdelningen. Genom att investera i en modern plattform som tillåter förändringar och anpassningar utan systemutveckling kan din organisation ta till sig ny funktionalitet – enkelt, smidigt och kostnadseffektivt. Och det är just vad low code handlar om.

I det här blogginlägget förklarar vi vad low code är och vad ni som organisation har att vinna på att nyttja den lågintensiva ”kodningen”.

Skräddarsydda funktioner, utan kodning 

Med en modern och molnbaserad plattform som möjliggör skräddarsydda applikationer och funktioner, utan att ställa krav på systemutveckling, kan ni utföra snabba förändringar när behov uppstår.

Det är när detta kan göras smidigt – genom grafiska gränssnitt, drag-and-drop-funktioner, färdiga mallar och andra användarvänliga element – som man pratar om low code.

Effektivare och mer kostnadseffektivt med Low code

Med en plattform som möjliggör snabba förändringar och anpassningar, utan högre teknisk kompetens, kan ni som organisation effektivisera ert arbete på flera plan.

Genom att nyttja low code-tekniken slipper ni rekrytera systemutvecklare eller anlita specialister vilket i sin tur minimerar ledtid då time-2-respond hela tiden blir mindre och det blir allt viktigare att snabbt kunna förändra eller lägga till en process.

Med en plattform som tillåter och möjliggör förändring utan en massa systemutveckling gör att innovationskraften blir enklare och går snabbare. Ytterligare stor fördel med detta är att investeringskostnaden blir mycket lägre.

 

Inspelat webinar

Power Apps - så får du en enklare vardag och mer tid för att sälja med en effektiv app.

Se webinar här!

 

Snabbfotade förändringar för företag i framkant

Att utföra förändringar snabbt är solklart den största affärsstyrkan med low code-teknik. När processer och ledtider kan kortas och ni kan möta förändringar i samma snabba takt som de uppstår, kan ni också se till att ligga i framkant.

För digitalt mogna företag är ett system som möjliggör den här typen av snabba och anpassningsbara IT-förändringar en förutsättning för att fortsätta driva innovation.

Redo att komma igång med Low code?

Många organisationer vet att de behöver göra förändringar, men om man sitter i en gammal plattform finns sällan de här möjligheterna. Dessutom är det dyrt och riskfyllt.

För att eliminera riskfyllda förändringar krävs en agil och anpassningsbar lösning, som inte ställer krav på hög IT-kompetens.

Börja enkelt och i liten skala

Nu finns inte bara möjligheten att investera i en plattform som är modern och möjliggör anpassningar på ett effektivt och snabbt sätt. Vi har också lösningen att succesivt och kontrollerat införa en modernare systemplattform i form av Power Apps.

Med Power Apps kan vi ersätta en specifik process eller lägga till en specifik funktion utan att behöva byta ut ett helt system. Detta gör att ni snabbt kan komma igång med en lösning utan stor investering, på kort tid och på ett tryggt och säkert sätt.

 

Vi på Endeavor kan hjälpa er att hitta rätt lösning, och implementera den. Kontakta Michel så berättar han mer!

Endeavor Michel

Michel Maniscalchi

Vice VD/Försäljning

Kontakta Michel om du vill diskutera digital strategi och hur en systemlösning kan implementeras hos ditt företag.

michel.maniscalchi@endeavor.se
+46 735 19 88 01

 

Vill du ha bättre koll på fler IT-uttryck?

Vi har samlat de mest relevanta begreppen inom IT, i en alldeles egen IT-ordlista. Ladda ner den här nedan ⇓

Guide: Rätt IT-stöd som hjälper dig att driva utveckling

Hur kan BI, AI, Machine Learning och Power Apps stötta din tillväxt?

Ladda ner guiden här!