Endeavor_3-skal-att-byta-CRM-system

Power BI – allt du behöver veta

I takt med att behovet av bra och lättillgängliga data blir större i de flesta verksamheter, har Business Intelligence (BI), också fått en allt viktigare roll. Ett dynamiskt BI-system såsom Power BI är förutom ett enkelt sätt att automatiskt lagra data och statistik på, också ett effektivt verktyg för att få en hel organisation att förstå och följa verksamhetens utveckling. Vare sig det gäller data på detaljnivå eller ur ett helikopterperspektiv kan Power BI hjälpa till att konkretisera information – och därmed skapa nytta för alla.

I det här inlägget försöker vi besvara några frågor du kan tänkas ha om Power BI och dess funktioner. Om du vill veta mer om produkten, kan du läsa vidare på vår produktsida för Power BI.

Varför behöver vi Power BI?

Power BI ger företag möjligheten att på ett smidigt sätt samla intäkts- och verksamhetsrelaterad information och data på ett ställe. Genom att sammanställa analyser och rapporter baserade på denna information, kan organisationer fatta stora beslut som hjälper till att både stärka affärerna, öka lönsamheten och nå uppsatta mål.

Power BI är med andra ord ett heltäckande system som förenklar beslutsfattandet på alla nivåer.

Utöver detta är Power BI ett anpassningsbart verktyg som låter er sätta ihop och analysera den data just ni är intresserade av. Välj själva vilka applikationer ni vill använda er av i systemet, och ta bort de ni inte har nytta av.

Genom att bygga ett verktyg som passar just era behov, kan Power BI på både kort och lång sikt hjälpa er verksamhet att komma framåt – snabbare och mer träffsäkert.

 

Inspelat webinar: Nu är det lätt att välja rätt

Låt oss visa hur analysverktyget Power BI hjälper dig att ta ditt beslutsunderlag till nästa nivå.

Ladda ner webinar!

 

Kan Power BI integreras med andra Microsoft-produkter?

Sedan lanseringen 2013 har Power BI utvecklats till en självgående molnbaserad funktion som enkelt integrerar era BI-lösningar i Microsofts övriga produkter, som Dynamics 365, Business Central och Microsofts Power-plattformen.

Genom att bygga en så kallad feedback-loop, kan du söka och ta ut den specifika informationen du behöver för att sedan återföra den till affärssystemet genom en bearbetningslista.

Tack vare att Power BI är en del av Microsofts befintliga miljö kan du dessutom enkelt flytta information som redan ligger i Microsoft 365-molnet, och därefter återanvända den i Power BI. På så sätt ser ni till att den data ni behöver aldrig går förlorad.

Kan jag dela information inom verksamheten?

En av de kanske viktigaste fördelarna med Power BI, jämfört med andra BI-lösningar, är möjligheten att dela och följa information på ett smidigt sätt. Oavsett var du befinner dig eller vilken roll i organisationen du har, kan du med Power BI:s enkla funktioner skapa rapporter, tabeller och grafer och sedan dela dem med dina kollegor.

Analyserna kan nås direkt i dina dashboards och vyer oavsett var du är, eller vilken enhet du använder. Läs mer om hur du når ökad lönsamhet med Power BI här.

Läs om hur Power BI kan öka lönsamheten här.

Kan Power BI skapa förståelse mellan avdelningar?

Vi vet alla att det krävs både samarbete och förståelse för att driva en verksamhet med framgång. Med Power BI kan du tackla den kanske svåraste utmaningen – nämligen att göra data begriplig över alla avdelningar.

Genom att skapa grundliga dataöverblickar och ta fram analyser med mätetal som är enkla att förstå och följa, kan du skapa förutsättningar för såväl sälj, marknad och leverans att ta in och använda sig av informationen i sitt arbete.

Power BI kan med andra ord sudda ut gränsen mellan experter och nybörjare. Här kan du läsa mer om hur ni kan jobba över avdelningar för att nå era gemensamma mål.

Läs om hur du kan minska glappet mellan sälj och marknad här.

 

Vad är Power BI:s främsta fördelar jämfört med andra BI-system?

Om du söker ett lätthanterligt verktyg som är enkelt att implementera och lära sig, är Power BI utan tvekan systemet för dig. Ni bygger det precis så som ni själva vill ha det och integrerar det med era önskade Microsoft-program, vilket gör det lätt att anpassa till företagsspecifika behov.

Power BI är dessutom idealt för snabbanalys och samarbete över avdelningar.

Läs mer om Power BI:s fördelar jämfört med andra BI-system här.

 

Öka lönsamheten med Power BI – ladda ned vår guide

Är du intresserad av att djupdyka i Power BI:s funktioner och hur de kan skapa större lönsamhet inom er verksamhet? Läs vår nedladdningsbara guide här ⇓

Guide: Rätt IT-stöd som hjälper dig att driva utveckling

Hur kan BI, AI, Machine Learning och Power Apps stötta din tillväxt?

Ladda ner guiden här!