Microsoft Teams - vårnyheter 2021

Teams – vårnyheter som förenklar dina digitala möten

Framfarten av digitala verktyg och funktioner som underlättar arbete på distans är enorm, och nyheterna i verktygen överlappar varandra. Vårt favoritverktyg för digitala möten är Microsoft Teams där vi jobbar tillsammans, mycket och ofta.

I det här inlägget har vi samlat några av de senaste vårnyheterna i Teams, bra funktioner som gör dina digitala möten ännu smidigare. Läs mer om alla nyheter i Teams här.

Presenter Mode – väck liv i dina presentationer!

Microsofts mötesverktyg Teams nya funktion Presenter Mode lyfter presentationerna en nivå! Det blir både enklare och snyggare att hålla presentationer när deltagarna befinner sig på olika platser. I tider där vi mestadels ses på länk, med såväl kunder som kollegor, välkomnar vi på Endeavor varmt denna nyhet.

Hur funkar Presenter Mode?

Att dela skärm har länge varit smidigt och enkelt, men när man håller en presentation kan det kännas trevligt att också se personen som pratar. Presenter Mode möjliggör just detta.

I den nya funktionen har du möjlighet att välja mellan tre lägen:

1. Standout – du klipps in framför presentationen som täcker större delen av skärmen.

2. Reporter – likt ett nyhetsankare syns du bredvid skärmen och presentationen liknar visuellt ett nyhetsinslag.

3. Side by side – här placeras din bild också vid sidan av presentationen, men inte med samma nyhetsinslags-känsla.

Teams Connect – dela kanaler mellan olika team

För att komma åt innehåll, dokument, presentationer och allt som kan samlas i en teams-kanal har det tidigare krävts att personer utanför teamet blir inbjudna till kanalen.

Tidskrävande? Svar ja. Med Teams Connect behövs det inte längre. Connect ger dig möjlighet att dela kanaler från ett team till externa personer, utan att du behöver bjuda in dem till teamet.

En given nyhet som förenklar och effektiviserar kundmöten och möten med externa personer avsevärt.

Mer dynamiska möten med nya visningslägen

Vi har sett in i varandras kök och sovrum ett bra tag nu, men den tiden är förbi. Nu släpper Teams en rad nya visningslägen som gör mötena mer professionella och dynamiska.

Förutom alla olika miljöer och virtuella rum (som funnits ett tag), kan du nu välja att ha en presentation som bakgrund.

Samtidigt blir visningsvyn där vi ser varandra bättre och tydligare. Detsamma gäller knappvalen.

Starta möte direkt från Outlook

Ibland behöver vi kunna starta möten snabbt och spontant. Teams släpper nu en funktion som gör det möjligt att starta ett möte direkt från Outlook, utan att gå in i Teams-appen.

Precis som i Teams öppnar du kalendern i Outlook, där hittar du valmöjligheten ”möte nu” längst upp i menyn. Om du vill öppna ett möte snabbt och effektivt väljer du detta alternativ.

Vi på Endeavor kommer att nyttja den här funktionen flitigt!

 

Vill du effektivisera era digitala möten och arbetsprocesser?

På Endeavor arbetar vi med en rad olika verktyg, appar och system som förenklar och effektiviserar digitala arbetsprocesser.

Vi delar gärna med oss om hur du bäst skapar de mötesmiljöer som passar er. Kontakta oss om du vill veta mer.