Endeavor Linda

Short time to value med Power Platform

Vill du kunna göra digitala anpassningar som ger stor och snabb nytta, utan att de ställer krav på stora investeringar i tid och pengar? Molnplattformen Power Platform är skapad för att kunna bidra med just det.

Vi har pratat med Michel Maniscalchi, försäljning- och marknadschef på Endeavor, om hur Power Platform ger användaren snabb och effektiv nytta. Short time to value.

Små justeringar, stora förändringar

Processen för att köpa in och implementera ett nytt IT-system, som till exempel ett CRM-system, kan vara lång. Det är inte ovanligt att den tar mellan 1-4 år eftersom den ofta inkluderar stora upphandlingar och långa implementationer.

Den tiden kan såklart vara värd att lägga. Men inte alltid. Många gånger är det bara vissa specifika processer som behöver förbättras och digitaliseras.

För att göra det behöver ni inte byta ut hela er IT-lösning. Med Power Platform kan ni lösa den här typen av utmaningar genom att bygga på low-codade appar (Power apps) som förbättrar processer, och som enkelt kan integreras med era befintliga system och applikationer.

Ett exempel:

En kund till oss hade en ärendeprocess där de hanterade inkommande ansökningar. De ville hitta ett sätt att skicka ut ett automatiskt sms till de sökande, men gärna utan att behöva köpa in en helt ny systemlösning.

Genom den redan befintliga telefonväxel som fanns skapade vi en power automation-länk som gjorde att smset – via Power Platform – kunde skickas ut automatiskt. Med hjälp av Power Platform tog det oss en knapp timme att lösa den här utmaningen.

Guide: Rätt IT-stöd som hjälper dig att driva utveckling

Hur kan BI, AI, Machine Learning och Power Apps stötta din tillväxt?

Ladda ner guiden här!

En plattform, många delar

Power Platform består av fyra olika systemfunktioner.

  • Power apps som är själva applikationerna ni bygger för era specifika processer. Läs artikel om Power apps här.
  • Power BI som är analysverktyget där ni kan analysera er data.
  • Power Automate som är automatiseringsverktyget i vilket ni automatiserar era processer.
  • Och så Power Virtual agent, där ni smidigt och enkelt kan skapa intelligenta chattbotar som hjälper till att effektivisera ert arbete.

Tillsammans utgör dessa fyra funktioner Power Platform. Alla ligger samlade i er portal som ni själva bygger och utvecklar allteftersom.

Utöver dessa delar möjliggör plattformen fantastiska integrationer med Office 365, Dynamics 365, Azure och hundratals andra appar.

 

Vi på Endeavor tycker att Power Platform är ett fantastiskt verktyg, och vi har hjälpt många kunder att komma igång med det. Vill du veta mer om hur verktyget fungerar? Eller behöver du hjälp att komma igång? Kontakta oss så hjälper vi dig.