Decision Intelligence – ta klokare beslut med AI

Idag ställs det höga krav på att företag ska jobba datadrivet och automatiserat. Att analysera data och försöka förutspå beteenden tar tid, och garanterar inte att rätt beslut tas. Men, ju mer välgrundade era beslut är, desto mer ”rätt” kommer de vara. Med AI och maskininlärning som förutspår beteenden kan du och dina kollegor hitta ett smart förhållningssätt till er data, som hjälper er att jobba effektivt och mer proaktivt med beslutsfattande.

decision-intelligence-ta-klokare-beslut-med-ai.jpg

I det här inlägget berättar vi om nyttan med decision intelligence, och hur ni, genom decision intelligence och artificiell intelligens, kan lära er att ta klokare beslut.

Vad innebär datadrivna beslut?

Tillgången till data är fantastiskt – men er data i sig gör lite – det är besluten ni tar baserade på er data som gör skillnad. Genom att bearbeta och analysera data går det att ta de där affärsbesluten som gör verklig skillnad, och driver verksamheten i rätt riktning.

Kom ihåg att det är ert sätt att förhålla er till och nyttja er data som kommer hjälpa er att ta rätt beslut.

Automatisera beslutsfattandet med AI

Data och analys är nyckeln till mer effektivt beslutsfattande, och med rätt teknik på plats kan delar av beslutsfattandet automatiseras. Med AI och ML-teknik skapas ett ramverk som hjälper ledare inom data och analys att utforma och anpassa processer utifrån affärsbeslut och beteendemönster.

När trender och data kan ställas upp smart och smidigt, och AI-processer kan ta fram välgrundade analyser, kan du som jobbar med analys och beslut ta rätt beslut i rätt tid. Det gör att ni kan arbeta smartare och mer proaktivt med beslutsfattande.

Vi tror att Decision Intelligence är framtiden för ett mer proaktivt beslutsfattande. Enligt en trendspaning av Gartner kommer 33 procent av större organisationer använda sig av artificiell intelligens år 2023.

GUIDE: Rätt IT-stöd hjälper er att driva utveckling

Behovet av ökad datakontroll och effektiviserade arbetssätt tycks vara större än någonsin. Troligtvis står din organisation också inför en hel del förändringar just nu, och kanske är ni i behov av ett nytt IT-stöd. Den här guiden hjälper dig på rätt väg!

Få fram relevant data över hela organisationen

Decision intelligence kan täcka många områden, men en viktig del är att kunna förutspå händelser innan de hunnit inträffa. När ni kan göra det, kan ni eliminera risker i tid och hitta ett mer proaktivt förhållningssätt till er data.

Ett proaktivt arbetssätt innebär färre akuta bränder att släcka, mindre kostnader och ökad kundnöjdhet. Och i nästa steg – mer tid för planering och affärsutveckling.

Ett annat sätt att använda decision intelligence på är genom automatisk analys av data, som hjälper till att rekommendera rätt produkter till rätt kund, till exempel.

Verktygen i en klassisk BI-plattform är fortfarande värdefulla och ersätts inte av en decision intelligence-process, men med decision intelligence som tillägg kan ni få fram ännu mer relevant data som kan nyttjas av hela organisationen.

Vi hjälper dig att få ut det bästa av decision intelligence

Vi på Fellowmind jobbar med en AI-plattform som erbjuder färdiga AI-lösningar för era olika affärsprocesser. Med en smart AI-plattform kommer ni igång snabbare och billigare, samtidigt som ni kan lita på att lösningens välbeprövade algoritmer genererar stort värde.

Vill du veta mer?

Vi på Fellowmind har över 20 års erfarenhet av att implementera smarta CRM-system och intelligenta analysverktyg för företag i tillväxt. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig välja rätt är du varmt välkommen att höra av dig till Andreas Khemiri!