Power Apps – Bygg egna appar och effektivisera arbetsflöden

Power Apps – Bygg egna appar och effektivisera arbetsflöden

Tidigare har det varit kostsamt att införa nya, skräddarsydda plattformar, och ofta har det tagit så pass lång tid att man hunnit halka efter i utvecklingen när systemen väl är på plats.

Men med dagens teknik kan ni snabbt och enkelt anpassa plattformen, utan systemutveckling.

Lösningen stavas Power app. I det här inlägget förklarar vi hur och varför ni ska börja använda det.

Low code – bygg dina egna appar

Med Microsofts verktyg Power Apps går du från komplicerade system till smidiga appar, i en molnbaserad plattform som dina användare kan anpassa själva när behov uppstår.

Power App använder Low Code-teknik, vilket innebär att plattformen har ett användarvänligt gränssnitt med drag-and-drop funktion, där dina användare kan bygga egna appar, i snabb takt, för att förenkla och automatisera arbetsprocesser – utan någon som helst kodning.

Med andra ord kan mer eller mindre vem som helst på företaget bygga appar i systemet. Men det finns även möjlighet att skapa mer avancerade appar för den som är mer erfaren inom systemutveckling, om man så vill.

Ni kan bygga appar som sköter exempelvis tidrapportering, schemaläggning, semesterlistor eller onboarding-processer.

Ni får en plattform som ni själva kan skräddarsy i er egen takt, och där ni kan jobba mer snabbfotat och proaktivt.

Ett system som ni kan växa i, samtidigt som ni sänker investeringskostnaden och belastningen på IT-avdelningen.

Fördelar med att använda Power Apps

  • Går att använda i webbläsare och mobila enheter
  • Skalbar i er egen takt
  • Användarvänligt gränssnitt
  • Möjlighet till automatiserade arbetsprocesser
  • Enkelt att koppla samman med tidigare system

Enkel integration i Dynamics 365

Power Apps kan enkelt integreras med andra lösningar i Dynamics 365. Power Apps är en del av Power Plattform som också består av Power BI och Power Automate.

Med Power Platform och Dynamics 365 kan du skapa helt unika och kompletta affärslösningar, vartefter behoven uppstår.

Smart teknik hjälper er att ta rätt beslut

Power Apps baseras på AI och Machine Learning-teknik som möjliggör automatiserade processer och smart analys av data. Den här tekniken är inlärd att ta beslut som inte bara baseras på de regler som ni själva sätter upp, utan också på de algoritmer som skapas utifrån kundbeteenden. (Läs gärna mer om AI och Machine-learning i denna artikel)

Exempelvis kan systemet ge rekommendationer på vad en säljare kan föreslå för produkter till en kund. Systemet ger en överblicksbild från olika kanaler och säljaren kan snabbt se vad som är relevant för kunden.

Detta gör er mer flexibla, snabba och effektiva, på flera olika avdelningar. Möjligheterna är många, och ju mer data som ni kan samla in från hela verksamheten desto smidigare arbetsflöden för er och desto bättre erbjudanden för era kunder.

Vad Power Apps och Machine Learning erbjuder är mer eller mindre en förutsättning för att ni ska ha möjlighet att fortsätta driva innovation.

 

Vill du veta mer om hur Power Apps kan hjälpa er verksamhet? Kontakta michel.manischalchi@endeavor.se.