Säljprognos

5 anledningar till att börja jobba med Artificiell Intelligence (AI)

AI kan låta abstrakt och främmande, och kanske till och med lite avskräckande. Men i själva verket behöver det inte vara så komplicerat som det låter, och steget till att låta AI bli en del av din verksamhet behöver inte vara så stort. När du väl vågar ta det kommer du upptäcka att fördelarna är många, och nackdelarna få.

Artificiell Intelligence (AI)  har länge varit ett buzzword, men nu börjar allt fler företag applicera tekniken i sina verksamheter. Men vilka konkreta möjligheter innebär AI egentligen? I det här inlägget svarar vi på den frågan.

1. Du tar vara på värdefull data

Vår mänskliga hjärna kan bara hantera en viss mängd data, och vi kan omöjligt bearbeta all information vi tar in, såsom att följa marknaden och hålla koll på våra konkurrenter.

Det fiffiga med AI-teknik är att det med hjälp av olika algoritmer kan läsa in stora mängder data, och i nästa steg lära sig och förstå våra beteenden. Det betyder att din teknik kan bli tillräckligt smart för att veta vilken information du behöver härnäst.

Med andra ord möjliggör AI för dig att ta vara på värdefull information och använda den på bästa sätt. Samtidigt som du frigör tid till att göra det som du, människan, är bra på, såsom innovation, kreativitet och relationsskapande. Med Power BI kan du förverkliga ett sådant arbetssätt.

2. Du frigör tid genom automation

AI kan ta över alla repetitiva och förutsägbara arbetsuppgifter som äter upp vår tid. Detta möjliggörs genom en uppsättning regler som hjälper dina system att hantera och bearbeta all data som matas in.

Förutom att färre mänskliga händer bidrar till färre fel, bidrar de också till en snabbare och mer effektiv datahantering. Det gör att ni kan bli mer proaktiva i ert arbete.

Ladda ner inspelat webinar: Förutse vad alla behöver

Köpa AI till fastpris! Våra experter visar under 30 minuter hur du enkelt kommer igång med AI i din digitala plattform.

Se webinar här!

3. Bättre kundinsikter och smartare beslut

Med data kommer en djupare förståelse för vad varje kund vill ha, och när de vill ha det. Utnyttjandet av den typen av data blir möjlig med artificiell intelligens och machine learning. Den kan titta närmare på vilka produkter eller tjänster som dina kunder brukar köpa och utifrån det räkna ut vad de sannolikt vill köpa härnäst.

För att få ut det mesta och bästa av tekniken krävs det att du samlar din data på ett och samma ställe, och framför allt att tekniken får tillgång till all information om era kunder. Vare sig det kommer från kundservice, säljavdelningen eller ekonomiavdelningen.

Lösningen är att alla jobbar och har tillgång till samma CRM-system. Förutom att AI-tekniken kan ta smartare beslut får ni även en 360° vy av kunden.

4. Snabbare och mer tillgänglig kundservice

Förutom att AI kan förutspå vad en viss typ av kund behöver kan tekniken även användas med en chattbot för att lära sig och föreslå egna ”regelbaserade” svar, utöver de förprogrammerade.

En chattbot innebär inte bara snabbare och mer tillgänglig service till era kunder. Ni sparar även tid och resurser.

5. Du blir mer rustad för framtiden

Enligt en undersökning av Gartner spås det att hela 75 % av alla företag kommer att använda sig av välfungerande AI-processer innan 2024. Och många är redan där.

Med det sagt vet vi att ju tidigare du börjar anamma tekniken, desto mer rustad blir du och din verksamhet för en digital och datadriven framtid.

 

Vill du veta mer om hur AI kan hjälpa ditt företag att bli mer effektiva och innovativa? Kontakta oss för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig!