Henrik Steen, BI-konsult på ENdeavor

Vill hitta nya tekniska lösningar som löser kundens problem

Henrik Steen 

Roll: BI-konsult och lösningsarkitekt

Henrik har varit med sedan starten på Endeavors resa. Han är riktigt grym på de båda analysverktygen QlikView och Power BI och är den vi alla vänder oss till när det kommer till business intelligence-lösningar.

Hur är det att jobba som BI-konsult och lösningsarkitekt?

Det är ett roligt och lärorikt arbete där det inte finns några större begränsningar av vad jag får göra och inte göra, jag är ofta delaktig i det mesta som rör våra BI-projekt. Till exempel kan jag vara ute hos kund där vi tillsammans och utifrån deras verksamhet och system pratar strategier.

Vi kollar även på vilket uppföljningsbehov de har när det kommer till BI. Efter denna värdering blir det min uppgift att ta fram den tekniska lösningen så att kunden ska kunna få ut de analyser och rapporter som behövs.

Genom åren har jag samlat på mig mycket kunskap om hur olika problem kan lösas på bästa sätt, både visuellt men även tekniskt. För om kunden ska vara nöjd och använda systemet över en längre tid så måste verkligen tekniken fungera.

Vad gillar du mest med din yrkesroll?

Att få vara med i alla olika delar av ett projekt – allt ifrån att träffa kunder och tillsammans med dem komma fram till behovet och där jag sedan får arbeta fram de bästa lösningarna. Det som jag gillar mest är att vara delaktig från första stund och fram till att projektet är klart, att få vara med och påverka hur vi kan leverera den bästa lösningen för kunden.

Sen uppskattar jag även mixen mellan att sitta på kontoret och jobba  och var ute och träffa kunderna på plats.

Vad gör Endeavor till en arbetsplats att trivas på?

Jag uppskattar att det är högt i tak och att vi har en positiv miljö att jobba i. Vi trivs tillsammans och uppskattar att dela kunskap och idéer med varandra, vilket leder till att vi alla utvecklas och hela tiden lär oss nya saker.

Det är viktigt att man har sitt jobb som sitt intresse,  att man aldrig vaknar upp och känner att det är jobbigt att gå till jobbet.

 Vad får dig att koppla av utanför jobbet?

Då åker jag gärna till idrottshallen och spelar innebandy. Men självklart blir det mest att umgås med familjen som vi nu har utökat genom att skaffa oss en liten katt!

(Det är Henrik som är längst till vänster på bilden!)